Hanke Kehittämishanke - 180388 Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy 01.01.2022 - 31.12.2023 Käynnissä Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hankkeen tavoitteena on kotimaisen lampaanlihan tuotantoketjun tehokkuuden ja vastuullisuuden kehittäminen ketjun sisäistä yhteistyötä ja viestintää parantamalla sekä tuotannosta viestiminen koko lampaanlihan tuotantoketjulle sekä kuluttajille. Hankkeessa parannetaan lampaanlihan tuotantoketjun tiedonkulkua ja yhteistyötä pellolta pöytään. Kehittämistoimilla pyritään tasaisempaan tuotantoon ympäri vuoden ketjun- ja markkinoiden toimivuuden parantamiseksi. Hankkeessa tuotetaan ja testataan benchmarkauksen ja pilotoinnin kautta lampureille tietoa ja työkaluja toiminnan suunnitelmallisuuden ja tuotannonohjauksen sekä eläinten hyvinvoinnin ja ympäristöasioiden, kuten hiili- ja resurssiviisaus ja biodiversiteetin ylläpito, kehittämiseen. Hankkeessa kehitetään toimijoiden yhteistyössä kotimaisen lampaanlihan imagomarkkinointia. Hankkeessa lisätään koko lampaanlihan tuotantoketjun sekä kuluttajien tietoisuutta kotimaisesta lampaanlihan tuotannosta ja tuotannon vastuullisuudesta sekä kohotetaan kotimaisen lampaanlihantuotannon imagoa. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022) Hankenumero 180388 Aloituspäivämäärä 01.01.2022 Loppumispäivämäärä 31.12.2023 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %) Hankeluonne Alueiden välinen Asiasanat lammas verkostot Ajankohtaista hankkeesta 1.6.-31.8.2023 Kesällä Lammasketju -hanke tarjoaa koulutuksia ja muuta tiedonjakoa Kevät on vaihtunut kesään ja lampolan työt siirtyneet enemmän sisältä ulos. Sama meno on hankkeessakin, sillä kesän aikana on luvassa lampureille koulutuksia sekä tietokortteja hyviä käytänteitä avaamaan. Lisäksi YouTubessa julkaistaan erilaisia videoita, joista voi poimia parhaita vinkkejä vaikka kesän grillikaudelle. Heinäkuun alussa voit bongata hanketiimin jäseniä myös OKRAsta. Kaikki hankkeessa tuotetut materiaalit löytyvät Suomen Lammasyhdistyksen verkkosivujen materiaalipankista, sekä hankkeen virallisilta verkkosivuilta. Toivotaan kesälle vettä ja lämpöä sopivassa suhteessa, jotta nurmet, viljat ja laitumet saadaan hyvään kasvuun. Nähdään kesällä OKRAssa ja eri koulutusten merkeissä! Hankkeen yhteyshenkilöt 2 jäsentä Aija Hytönen Hanketoimija Jyväskylän ammattikorkeakoulu/ Biotalousinstituutti Marianne Reinikka Hanketoimija Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta TURKU Kokonaisrahoitus 315 840,00 € Julkinen rahoitus 252 672,00 € Tukiprosentti: 80,00 % Hankkeen yhteyshenkilö Aija Hytönen Hanketoimija Marianne Reinikka Hanketoimija Hankkeesta muualla aitomaaseutu.fi/lammasketju Jaa: