Hanke Kehittämishanke - 10230 RuokaSavo ProAgria Itä-Suomi ry 25.06.2015 - 31.12.2018 Käynnissä Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus RuokaSavo on uusia ideoita ja uusia mahdollisuuksia Pohjois-Savoon tuova hanke. Ensimmäisenä tavoitteena on RuokaSavo aseman vahvistaminen paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Toiminnan pohja ja perusta on Pohjois-Savon vahva perusmaatalous ja siitä kumpuavat laadukkaat elintarvikkeet. Elintarvikeyritysten kasvun,osaamisen ja yhteistyön vahvistamisen yleinen kehitystyö on toinen ydintavoite. Kolmantena, samaa päämäärää tukevana sisältönä on ruokamatkailun jalkauttaminen Pohjois-Savoon. Tämä toteutetaan tiettyjen,vuosittain toistuvien ruokatapahtumien kehitystyössä. Ruoka-ja matkailutuotteiden kansainvälisyyttä rakennamme elintarvike-, matkailu-ja luovien alojen kanssa ja lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Slow Food organisaation ja European Region of Gastronomy -verkoston kanssa. Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutustrategian maaseutuvision mukaan Pohjois-Savo on vuonna 2020 valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta.Tarvitsemme luovuutta, rohkeutta ja eri toimijoiden yhteistyötä, jotta visio toteutuu. Pohjois-Savon maaseudun kehittämissuunnitelman mukaan ,2014-2020, maakunnassa tarvitaan pysyvä, verkostomainen osaamiskeskittymä, (tutkimuksen, koulutuksen, neuvonnan ja yritysten yhteistyötä), josta hyötyvät etenkin mikro-ja pk-yritykset. Tähän tarpeeseen rakennamme RuokaSavo verkostoa ja RuokaSavo sivustoa.Lisäksi edistämme alueen elintarvikkeiden pääsyä valtakunnallisille ja kansainvälisille markkinoille. Tavoittelemme yhtenäistä vientibrändiä pohjoissavolaisille elintarvikkeille mm. brändiseminaarin avulla. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman strategisissa painopistealueissa on mainittu biotalouden edistäminen, maaseudun elinkeinojen monipuolistaminen ja työllisyyden parantaminen kehittämällä yritysten kilpailukykyä, uutta yrittäjyyttä ja yritysten verkostoitumista. Ruokatuotanto on osa biotaloutta. Kehittämisohjelmassa 2014-2020 on vahvasti mukana lyhyet jakeluketjut, mikä liittyy läheisesti lähiruoka-alaan. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 10230 Aloituspäivämäärä 25.06.2015 Loppumispäivämäärä 31.12.2018 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikkeet Kansainvälisyys/kansainvälistyminen Kestävä liiketoiminta lähiruoka matkailu Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Pohjois-Savon ELY-keskus Toteutuskunta KUOPIO Kokonaisrahoitus 741 897,14 € Julkinen rahoitus 741 897,14 € EU:n ja valtion osuus sekä mahdollinen kuntaraha Leader-ryhmältä: 741 897,14 € Julkisen rahoituksen jakautuminen: EU: 311 596,79 € Valtio: 430 300,35 € Kunnan suora rahoitus hankkeeseen: 0,00 € Kuntaraha Leader-ryhmältä: 0,00 € Muu julkinen tuki: 0,00 € Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % EU:n ja valtion osuus sekä mahdollinen kuntaraha Leader-ryhmältä: 100,00 % Jaa: