Hanke Kehittämishanke - 8226 Ruokaviestintä ja alueellisen ruokaidentiteetin vahvistaminen – Etelä-Savon ruokaviesti Helsingin Yliopisto 01.10.2015 - 17.04.2019 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hankkeen tavoitteena on vahvistaa alueellista ruokaidentiteettiä ruokaviestinnän keinoin ja sitä kautta edistää maakunnan ruoka-alan kehittymistä. Hanke vahvistaa paikallisuutta, lisää eteläsavolaisen ruoka-alan ja ruoan tunnettuutta, alan yrityssektorin näkyvyyttä, ruoan arvostusta sekä kiinnostusta ruokaa ja ruoka-alaa kohtaan sekä vahvistaa ruokaosaamista koko ruokaketjussa. Hanke toimii elintarvikealan tiedonvälitystä, yhteistyötä ja kehittämistä koordinoivana tahona Etelä-Savossa. Hanke toteuttaa yleistä ruokaviestintää, välittää ruokatietoa ja yleistajuista tutkimustietoa. Hankkeessa järjestetään ajankohtaistietoiskuja ruoka-alan yrityksille ja yrittäjille, kuluttaja- ja ammattilaistapahtumia sekä yleisöluentoja, toteutetaan verkkoviestintää ja laaditaan kirjoituksia eri lehtiin sekä kootaan ja välitetään tietoa Etelä-Savon ruokasektorista. Hankkeessa vahvistetaan ja tehdään näkyväksi paikallisuutta kehittämällä SaimaaMenun tunnettuutta erityisesti ravintoloiden tarjonnassa. Alueen ruokaketjun uudistumiskykyä ja innovatiivisuutta edistetään järjestämällä hankkeessa ruokainnovaatiokilpailu. Hankkeessa kytkeydytään valtakunnallisen lähiruokatoimintaan toteuttamalla lähiruoan Etelä-Savon aluetyötä. Hankkeen kohderyhmänä on koko ruokaketju; alkutuotanto, elintarvikkeiden valmistus, vähittäis- ja tukkukauppa, ravitsemispalvelut ja kuluttajat. Hankkeen toteuttajina ovat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Luonnonvarakeskus ja Mikkelin ammattikorkeakoulu. Hankkeen toteutusaika on 1.10.2015-31.7.2018. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 8226 Aloituspäivämäärä 01.10.2015 Loppumispäivämäärä 17.04.2019 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 1.2 Tiedonvälitys ja esittelytoimet Toimenpiteen tyyppi Koulutus ja tiedonvälitys Toimenpiteen tarkenne Tiedonvälitys ja esittelytoimet, kehittäminen Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikkeet lähiruoka verkostot viestintä Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Etelä-Savon ELY-keskus Toteutuskunta MIKKELI Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: