Hanke Kehittämishanke - 102013 Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry 01.10.2019 - 25.01.2023 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Etelä-Pohjanmaa on vahva ruokamaakunta, Ruokaprovinssi, jossa perinteet ja moderni, innovatiivinen ruokatuotanto näyttäytyvät vahvoina. Alueen elintarviketalous perustuu paitsi paikallisiin raaka-aineisiin, myös asukkaiden vahvaan ruokaidentiteettiin ja -osaamiseen. Näistä molemmista ammentaen ruokamaakunta elää tulevaisuudessakin vahvana ja perinteisten tuotteiden rinnalle syntyy jatkuvasti uusia tuoteinnovaatioita. Alueen asukkaiden monipuolinen ruokaosaaminen ja elävä kiinnostus alaan Kansalaisten ruokaprovinssi on perusta koko elintarviketalouden elinvoimalle. Kiinnostus oman maakunnan ruokaan ja ruokakulttuuriin vahvistaa asukkaiden positiivista suhtautumista ruokaketjun elinkeinoihin, vahvistaa ruokaidentiteettiä ja saa nuoret hakeutumaan alan opintoihin. Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat -hankkeessa kerätään sata ruokatarinaa, jotka sisältävät paikallista ruokatietoa ja -osaamista. Pääkohteena ovat Seinäjoen seudun paikallisyhteisöjen (nykykunnat, entiset kunnat ja kylät) paikalliset ruokatarinat, -neuvot, ohjeet ja legendat. Tarinat kootaan yhteiseksi sähköiseksi julkaisuksi ja niiden pohjalta toteutetaan 14 kpl tarinoita käytäntöön kokeilevia Ruokaprovinssiklubeja alueen asukkaiden ruokaharrastuneisuuden lisäämiseksi ja inspiraation lähteeksi. Hankkeen kohderyhmää ovat ruoasta kiinnostuneet ihmiset Seinäjoen kaupungin ja Ilmajoen kunnan koko alueella sekä Kurikan kaupungin Jalasjärven alueella. Hankkeen toteutusaika on 1.10.2019-31.3.2021. Hankkeen toteuttaa ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry / Maa- ja kotitalousnaisten ryhmä yhteistyössä Turun yliopiston elintarvikekehityksen Seinäjoen tutkimusyksikön kanssa. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 102013 Aloituspäivämäärä 01.10.2019 Loppumispäivämäärä 25.01.2023 Onko kyseessä Leader-hanke? kyllä Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 7.6 Kulttuuri- ja luonnonperintö Toimenpiteen tyyppi Maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen Toimenpiteen tarkenne Kulttuuri- ja luonnonperintö, kehittäminen Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat kulttuuri lähiruoka Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Leader-ryhmä Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys LIIVERI ry Toteutuskunta SEINÄJOKI Julkisen rahoituksen osuus: 90,00 % Jaa: