Hanke
Kehittämishanke - 204737

Tuottajayhteistyö ja -organisaatiot vilja-alkutuotannon kannattavuuden edistäjinä – TUOTTO

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

30.09.2022 - 30.12.2024

Käynnissä

Julkinen hankekuvaus

Hankkeessa luodaan toimintamalli viljan tuottajaorganisaatioille, joiden perustamiskykyä ja -halukkuutta edistetään valtakunnallisesti tuottajayhteistyön kehittämisen, verkostoitumisen, hanketuloksien hyödyntämisen ja monikanavaisen tiedottamisen avulla. Hanke kokoaa yhteen eri puolilla maata toimivia sidosryhmiä, joiden kanssa kehitetään viljan alkutuotantotoimialan toimintaa. Tavoitteena on edistää tuottajien neuvotteluasemaa, parantaa vilja-alkutuotannon kannattavuutta ja alan kilpailukykyä sekä edistää eri yhteistyömuotoja osana kotimaisen omavaraisuuden takaamista keskeisenä osana huoltovarmuutta. Toimenpiteet parantavat maaseudun toimintamahdollisuuksia sekä vahvistavat arvoketjun toimintaedellytyksiä. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen on haettu EU:n maaseuturahaston osarahoitusta.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Hankenumero

204737

Aloituspäivämäärä

30.09.2022

Loppumispäivämäärä

30.12.2024

Onko kyseessä Leader-hanke?

ei

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

16.10 Muut yhteistyöhankkeet

Toimenpiteen tyyppi

Yhteistyö

Toimenpiteen tarkenne

Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)

Hankeluonne

Valtakunnallinen hanke

Ajankohtaista hankkeesta

TUOTTO-hankkeen kotisivut löytyvät osoitteesta mtk.fi/tuotto-hanke

Sieltä löydät oppaan tuottajaorganisaation perustamiseen ja mallisäännöt, joita voi soveltaa kunkin tuotannonalan ja/tai tuotteen tarpeisiin.

Sieltä saat myös koulutusta viljamarkkinoista, riskienhallinnasta sekä vientiasioista lyhyehköillä videoilla.

KoneAgriassa tavataan. Meidät löytää Innovaatiotorilta heti C-hallin sisäänkäynnin läheltä. Tervetuloa juttelemaan!

Tervetuloa tuottajaorganisaatioiden tapaamiseen 13.2. Tampereelle!

Kiinnostus tuottajaorganisaatio-toimintaan kasvoi merkittävästi vuonna 2023 ja tämä näkyi myös toimintansa aloittaneina tuottajaorganisaatioina. Organisaatioita on jo 11 ja useampi on vireillä. Ymmärrys markkinoista ja tuotannon asiakaslähtöisyydestä vaatii uudenlaista näkökulmaa toimintaan. Verkostoituminen on tärkeää ja siksi Tuotto-hanke järjestää yhdessä Maaseutuverkoston, Luken ja DataSpace Europen kanssa kehittämispäivän kaikille tuottajaorganisaatiolle tai sellaisen perustamisesta kiinnostuneille Sokos Hotel Tornissa Tampereella 13.2. klo 11-16.

Tilaisuudessa tuottajaorganisaatiot pääsevät esittäytymään ja keskustelemaan toiminnan kannalta ajankohtaisista aiheista. Tuottajaorganisaatiota voidaan käyttää joustavasti monenlaiseen toimintaan. Mukaan toivotaan kaikkia tuottajaorganisaatioiden kanssa toimivia tai sellaisesta kiinnostuneita, jotta mahdollisuudet saadaan mahdollisimman suuren joukon hyödynnettäväksi. Päivän aikana keskustellaan mm. seuraavista teemoista:

  • Miten tuottajaorganisaatiot voivat parantaa alkutuottajien asemaa elintarvikeketjussa?
  • Mitä tuottajaorganisaation perustaminen vaatii ja miten se saadaan toimimaan?
  • Mitä tuottajien tulisi tietää maatalouden datataloudesta, ja kuinka tuottajaorganisaatiot voivat auttaa yrittäjiä pääsemään dataekosysteemien ohjaamoon?

Tilaisuuteen osallistuville tarjotaan maksuton lounas. Koko ohjelma julkaistaan tammikuun alkupuolella ja se päivitetään tänne: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/tuottajaorganisaatioiden-tapaaminen/

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen viimeistään 26.1. tästä linkistä: https://form.eventos.fi/12622074b0a33482

Tilaisuuteen ei voi osallistua etänä.

Tervetuloa mukaan!

Hei,

Tervetuloa Kankaanpäähän perjantaina 12. tammikuuta tärkkelysperunailtapäivään.  Ilmainen lounas klo 13, johon osallistuvia toivotaan paikalle täsmällisesti.

Ilmoittautumislinkki: www.lyyti.in/tarkkelysperuna

seurantalinkki: https://www.lyyti.fi/e/?p=s&k=ef517281a2c028c8

Hankkeen yhteyshenkilöt

4 jäsentä