Julkinen hankekuvaus
Projektets mål är att utveckla fiskprodukter, som motsvarar de krav som ställs på skolmat och är anpassade för storkök. Projektet stöder således offentliga måltiders tillgång till inhemsk fisk. Målet är också att stärka den regionala fiskenäringen i Österbotten. Projektet genomförs i samarbete med Maivakka Oy Ab, Jakobstadsregionens kommunala kosthåll och nejdens yrkesfiskare. Samarbetsprojektet sammanför olika aktörer från primärproducenter till slutkonsumenten. Samarbete görs också med yrkesskola Optimas kocklinjes (restaurang- och catering) lärare och elever.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Hankenumero
222055
Aloituspäivämäärä
11.01.2023
Loppumispäivämäärä
30.08.2023
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Paikallinen kehittäminen
Alatoimenpide
3.1 Paikallinen kehittäminen
Toimenpiteen tyyppi
Paikallinen kehittäminen
Toimenpiteen tarkenne
Paikalliset kehittämishankkeet
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili