Offentlig projektbeskrivning
Projektets mål är att utveckla fiskprodukter, som motsvarar de krav som ställs på skolmat och är anpassade för storkök. Projektet stöder således offentliga måltiders tillgång till inhemsk fisk. Målet är också att stärka den regionala fiskenäringen i Österbotten. Projektet genomförs i samarbete med Maivakka Oy Ab, Jakobstadsregionens kommunala kosthåll och nejdens yrkesfiskare. Samarbetsprojektet sammanför olika aktörer från primärproducenter till slutkonsumenten. Samarbete görs också med yrkesskola Optimas kocklinjes (restaurang- och catering) lärare och elever.
Mer information
Program/Fond
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Projektnummer
222055
Startdatum
11.01.2023
Slutdatum
30.08.2023
Är det ett Leader-projekt?
kyllä
Åtgärd
Lokal utveckling
Underåtgärd
3.1 Lokal utveckling
Typ av åtgärd
Lokal utveckling
Åtgärdens specifierare
Lokala utvecklingsprojekt
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto