Julkinen hankekuvaus
Vapaaporsituksella parempaa hyvinvointia-hankkeella vastataan sianlihantuotannon jatkuvuuden kannalta hyvin keskeiseen asiaan. Tuotantoeläinten hyvinvointi on kuluttajia eniten mietityttävimpiä asioita ja suomessa yksi keskeisiä valintaperusteita. Hankkeen avulla sianlihantuottajat saavat valmiuksia vastata kuluttajien kysyntään ja arvostuksiin tuottamalla laadukasta ruokaa ja parantamalla eläinten hyvinvointia. Toisaalta myös eläinsuojelulainsäädäntö on uudistumassa. Hanke pyrkii joustavaan, mutta parhaiden tulosten kannalta myös välttämättömään yhteistyöhön sikatalousyrittäjien, tutkimuksen ja lihateollisuuden kesken, jossa tärkeimpänä tavoitteena on löytää yhdessä parhaita käytäntöjä eläinten hyvinvoinnin parantamiseen hyödyntämällä vapaaporsituksen tuomia mahdollisuuksia kilpailukyky huomioiden. Hankkeen kesto on vajaa 2 vuotta. Hanke koostuu kahdesta eri työkokonaisuudesta, jotka keskittyvät vapaaporsituksen parhaiden käytäntöjen selvittämiseen ja saadun tietämyksen jalkauttamiseen. Hanke toteutetaan Etelä-Pohjanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY -keskusten alueilla.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
128087
Aloituspäivämäärä
31.03.2020
Loppumispäivämäärä
30.11.2022
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Alueiden välinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili