Offentlig projektbeskrivning
Projektets mål är att ordna 6-8 kulinariska evenemang per år under 2021-2022 med fokus på hållbar och innovativ närmat i Västnyland. Evenemangens form varierar och kan rent konkret innefatta allt från workshoppar och webinarier till tastings och soaréer. Genom evenemangen vill Slow Food Västnyland informera och skapa medvetenhet kring hållbarhetsfrågor i vårt livsmedelssystem. Samtidigt sammanför evenemangen likasinnade människor, vilket gynnar bildandet av nya innovationer, gemenskaper, nätverk och samarbetsformer. Det skapas därutöver kontakter konsumenter och producenter emellan, vilket bidrar till en levande landsbygd samt gynnar den lokala matkulturen och föreningens arbete för God, Ren och Rättvis mat. Projektet hänför sig till programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland, och medfinansiering ur EU:s landsbygdsfond söks för det.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
149302
Startdatum
28.02.2021
Slutdatum
11.07.2024
Är det ett Leader-projekt?
kyllä
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
7.4 Service på landsbygden
Typ av åtgärd
Service på landsbygden och utveckling av byar
Åtgärdens specifierare
Landsbygdsservice, utveckling
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto