Julkinen hankekuvaus
Projektets mål är att ordna 6-8 kulinariska evenemang per år under 2021-2022 med fokus på hållbar och innovativ närmat i Västnyland. Evenemangens form varierar och kan rent konkret innefatta allt från workshoppar och webinarier till tastings och soaréer. Genom evenemangen vill Slow Food Västnyland informera och skapa medvetenhet kring hållbarhetsfrågor i vårt livsmedelssystem. Samtidigt sammanför evenemangen likasinnade människor, vilket gynnar bildandet av nya innovationer, gemenskaper, nätverk och samarbetsformer. Det skapas därutöver kontakter konsumenter och producenter emellan, vilket bidrar till en levande landsbygd samt gynnar den lokala matkulturen och föreningens arbete för God, Ren och Rättvis mat. Projektet hänför sig till programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland, och medfinansiering ur EU:s landsbygdsfond söks för det.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
149302
Aloituspäivämäärä
28.02.2021
Loppumispäivämäärä
11.07.2024
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
7.4 Maaseudun palvelut
Toimenpiteen tyyppi
Maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen
Toimenpiteen tarkenne
Maaseudun palvelut, kehittäminen
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili