Offentlig projektbeskrivning
TIIVISTELMÄ Kastu-hankkeen päätavoitteena on 1. uusimman tutkimustiedon tehokas välittäminen tuorekasvisten alkutuottajille ja tämän avulla 2. pienentää eteläsavolaisten kasvisten hävikkiä. Tuoteturvallisuuden ja -laadun parantaminen vähentää hävikkiä ja lisää kasvistuotannon kannattavuutta. Hävikin pieneneminen vähentää kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti koko kasvisketjun ilmasto- ja ympäristökuormitusta. Hankkeen tuloksena kasvisten alkutuottajilla on uutta tietoa kasvisten hävikin pienentämiseksi ja tuotteen laadun parantamiseksi. Hankkeen tuotoksena on tietoaineistoa eteläsavolaisille kasvistuottajille. Hankkeessa saatava tieto palvelee alkutuotantoyrittäjiä heidän laatiessaan tuotantonsa prosessikaavioita IP-Kasvikset Perussertifiointiin valmistautumista varten. Koulutuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat eteläsavolaiset kasvistuottajat. Hankkeessa järjestetään koulutustilaisuuksia ja tuotetaan koulutusaineistoa kasvisten alkutuotantoa palvelevista kokonaisuuksista: 1. Kasvisketjun käytänteet alkutuotannossa: alkutuotannon ja pakkaamon prosessit (FoNAO*-tuotteet) ja vastuullisuusjärjestelmät 5 op 2. Tuoteturvallisuustietouden lisääminen ja laadun parantaminen: tuoteturvallisuus ja kasvisvälitteiset ruokamyrkytyspatogeenit kasvisten alkutuotannossa- pintaa syvemmältä 5 op 3. Kontaktimateriaalit ja haihduttavat pinnat kasvisten alkutuotannossa, biosidit ja tuhoeläintorjunta 5 op 4. Tuotannon kestävyysindikaattorit ja hävikin hallinta soveltuvin menetelmin ja jäljitettävyys 5 op Hankkeen toteuttaa yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Mikkelin ammattikorkeakoulu.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
14012
Startdatum
30.11.2015
Slutdatum
17.04.2019
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
1.1 Yrkesutbildning och inhämtande av uppgifter
Typ av åtgärd
Utbildning och information
Åtgärdens specifierare
Utbildning som riktar sig till små och medelstora företag som är verksamma inom primär jordbruksproduktion eller förädling av jordbruksprodukter eller saluföring (90 procent).
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto