Offentlig projektbeskrivning
Kasvikset ja niistä valmistetut erilaiset ruoat ja jalosteet ovat nyt kärkitrendi suomalaisessa ruokakulttuurissa. Kuluttajien ja ammattikeittiöiden kiinnostus käyttää erilaisia yrttejä keinotekoisten makuaineiden ja tuontimausteiden sijaan on kasvussa ja asiakaspotentiaalia löytyy myös valmistavasta elintarviketeollisuudesta. Satakunta on Suomen keskeisin avomaan vihannestuotannon alue ja ammattimainen yrtinviljely soveltuisi hyvin osaksi muuta vihannestuotantoa. Pyhäjärvi-instituutin hankkeessa Yrttiviljely tutuksi (2015-2016) järjestettiin yrtinviljelykoulutus, jonka suosio ylitti kaikki odotukset ja kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Hankkeen päätavoite on edelleen lisätä yrtin viljelyä Satakunnassa ja lisätä alkutuotannon monipuolisuutta ja kannattavuutta. Yrttiviljelyosaamista tuodaan alkutuottajille suunnatuilla koulutuksilla, infopäivillä (viljely- ja keräilytuotteet), pellonpiennar -tilaisuuksilla sekä ammattimatkoilla. Koulutuksia ja tilaisuuksia järjestetään erityisesti uusille viljelijöille, mutta täydentävää koulutusta järjestetään myös yrtinviljelyä jo kokeilleelle. Koulutusten ja infopäivien sisältöjen suunnittelussa hyödynnetään aiemman, Yrttiviljely tutuksi, hankkeen tuloksia ja kokemuksia. Pellonpiennar -tilaisuuksia järjestetään vuosittain läpi kasvukauden eri tiloilla, joilla on yrttejä viljelyksessä.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
35640
Startdatum
01.01.2017
Slutdatum
22.06.2020
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
1.1 Yrkesutbildning och inhämtande av uppgifter
Typ av åtgärd
Utbildning och information
Åtgärdens specifierare
Utbildning som riktar sig till små och medelstora företag som är verksamma inom primär jordbruksproduktion eller förädling av jordbruksprodukter eller saluföring (90 procent).
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto