Offentlig projektbeskrivning
Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan muodostama Suomen ruoka-aitta nojautuu monipuoliseen ja aluetaloudellisesti merkittävään ruokaketjuun, jonka hyvinvoinnin ja kannattavuuden turvaaminen edellyttää jatkuvaa yrittäjien osaamisen ja taitamisen kartuttamista. Tässä Turun yliopiston Brahea-keskuksen, Pyhäjärvi-Instituuttisäätiön, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Ahlmanin koulun Säätiön yhteisessä hankesuunnitelmassa esitetään tälle alueelle toteutettavaksi "Tiedolla ja osaamisella kasvuun" -hanketta, elintarvikealan yhteistyötoimenpiteen alla. Hankkeen tavoite on yritysten osaamisen lisääminen, yhteistyöhön kannustaminen ja koko toimialan kasvun mahdollistaminen. Esitetyt toimenpiteet kattavat mm. alaan liittyviä infopäiviä, netti-infoja, käytännön osaamisen lisäämiseen tähtääviä teemapäiviä, pilotointeja sekä koti- ja ulkomaille suuntautuvia ammattimatkoja. Hankesuunnitelma pohjautuu hanketoimijoiden aiempien hankkeiden palautekyselyiden perusteella alueen yrittäjiltä saatuihin palautteisiin ja toiveisiin. Useamman maakunnan ja vakiintuneen hanketoimijan muodostama kokonaisuus tarjoaa vahvan tietämyksen toimialasta sekä laajan kokemus- ja osaamispohjan hankkeen toiminnalle. Lisäksi useamman maakunnan laaja yrittäjäkenttä mahdollistaa kustannustehokkaasti syvälle substanssiosaamiseen menevien toimenpiteiden suunnittelemisen ja järjestämisen. Kokonaisuutena hankkeella tavoitellaan avointa tiedonvaihtoa sekä aitoa yhteistyötä kaikkien elintarvikealan toimijoiden välille.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
16088
Startdatum
31.12.2015
Slutdatum
07.02.2020
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.2 Pilotering och utveckling av nya produkter och metoder inom bioekonomi
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Datainsamlingsprojekt, industriell forskning (80 procent).
Projektkaraktär
Interregional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto