Maaseutuverkosto maaseudun kehittäjille
Löydä ajankohtaiset puheenaiheet ja tapahtumat sekä hyödylliset työkalut ja verkostot.
Aloita verkostoituminen hetiMitä on meneillään juuri nyt?
Kerro muillekin, mitä ajassa liikkuu. Vinkkaa tulevista koulutuksista ja muusta mielenkiintoisesta. Mikä asia pohdituttaa, mikä ilahduttaa?
Vuorovaikuta ja verkostoidu
Tapahtumat
Kaikki verkoston tapahtumat yhdessä paikassa
Keskusteluryhmät
Verkostoidu, keskustele kiinnostavista aiheista ja luo omia keskusteluryhmiä!
Teematreffit
Ilmoittaudu mukaan videotapaamisiin muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa tai perusta omat treffit!
Kirjaudu sisään järjestääksesi uudet teematreffitHakukuulutukset
Kirjaudu sisään lisätäksesi uuden hakukuulutuksenVerkostoidu, keskustele ja tuota sisältöä!
Luo tunnukset ja kirjaudu sisään – pääset itse tuottamaan monipuolisesti sisältöjä ja tutustumaan muihin käyttäjiin.
Luo profiiliOsallistu keskusteluihin
Voit perustaa uusia keskusteluryhmiä tai osallistua muiden aloittamiin mielenkiintoisiin keskusteluihin.
KeskusteluryhmätLöydä ajankohtaiset tapahtumat ja lisää omasi
Tapahtumakalenteri kokoaa yhteen kaikki verkoston tapahtumat.
TapahtumatKutsu asiantuntijat treffeille
Ilmoittaudu mukaan videotapaamisiin muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa tai perusta omat treffit!
Tutustu treffitarjontaan
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi käyttäjätiliTervetuloa AzoFertti ®- hankkeen pariin!
Lannan ravinteet talteen reaaliaikaisesti – luomulannoitteeksi, juomavedeksi ja lämpöenergiaksi!
Hanke on saanut tukea maa- ja metsätalousministeriön rahoittamasta Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmasta, jota hallinnoi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Hankkeemme tavoitteita:
-Tutkia ja edistää aiemmin kehitettyjen menetelmien yhdistämistä saavuttaaksemme maatilakohtaisen biolannoitetuotannon.
-Mahdollistaa biolannoitteen valmistuksen, joka vähentää fossiilisen hiilen käyttöä synteettisten lannoitteiden valmistuksessa globaalisti sekä öljyn ja muun energian kulutuksen vähentäminen suomalaisilla maatiloilla.
-Kehittää kaikkien jätevesien käsittelyyn sekä biolannoitteen valmistamiseen mahdollistava teknologinen/teknologiset ratkaisut, jotka estävät ympäristön pilaantumisen.
-Tuottaa demonstroitua dataa uudenlaisen teknologian avulla saavutettavista taloudellisista, kulttuurillisista ja luontoystävällisistä toimintatavoista.
Hankemme on hyvässä vauhdissa ja tästä vauhti vain kiihtyy! Otahan tili seurantaan ja pysytään kuulolla! ☀️🐄
ig: @azofertti Facebook: @azofertti
Lisätietoa http://www.azofertti.fi
Oletteko huomanneet, että tempaisemme tuottajille vielä viime hetkellä ennen kevättöitä buustia maatalousyrittämiseen? Tuottajien Kevätbuusti -tapahtuma starttaa kolme nauta- ja maitotilojen kehittämishanketta: Nauta ja Maito Itä ja Länsi -hankkeet sekä Märehtijöissä Tulevaisuus -hankkeen. Hankkeiden punainen lanka on jatkuvuus, ja myös Kevätbuustiin toivotaan mukaan nuoria tuottajia tai tuottajiksi aikovia.
Tapahtuman valovoimaiset puhujat ovat yritysstrategi Aki Vapaakallio ja somevaikuttaja Anne-Mari Tarkkio eli Amski.
Lisää tietoa tapahtumasta, joka järjestetään hybridinä: https://www.atriatuottajat.fi/kevatbuusti24
Lapin AMK yhdessä Lapin liiton ja Luken asiantuntijoiden kanssa esittelee toukokuussa 2024 kuulumisia Lapin maankäytöstä huomioiden Lapin erityispiirteet kuten porotalous, keruutuotteet, arktinen mehiläistalous sekä kasvava matkailu. Webinaarissa otetaan myös kantaa Lapin metsiin ja maaperään perustuvan teollisuuden kiertotalouden mahdollisuuksiin alueella. Tervetuloa kuulolle 21.5.24 klo 9-10 Agrihubin tapahtuma-alustalta löytyvään webinaariin!
Kestävän kehityksen viikkoa vietetään jälleen tulevana syksynä 23-29.9.2024. Tulevana tiistaina infotilaisuus syksyn tapahtumaviikosta, mikä Kestävän kehityksen viikko on, miten tulla mukaan ja mitä järjestää. Tule kuulolle ti 16.4 klo 15 https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/tietoisku-infotillfalle-kestavan-kehityksen-viikko-hallbarhetsveckan-2024/
Tule keskustelemaan biotalousalan korkeakoulutuksen kansallisen arvioinnin alustavista johtopäätöksistä
ke 22.5. klo 13-15 teamsiin.
Webinaarin tavoitteena on kuulla arviointien sidosryhmien näkemyksiä ennen raportin julkaisemista. Kutsu on tarkoitettu korkeakoulujen henkilökunnalle, opiskelijoille ja muille sidosryhmille. Webinaari pidetään suomeksi.
AIKA ke 22.5.2024 kello 13.00 ̶ 15.00
PAIKKA Teams-yhteys (lähetetään ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen kehittämisseminaariin ke 15.5.2024 mennessä marja-liisa.saarilammi@karvi.fi
OHJELMA
klo 13.00 ̶ 13.20 Arvioinnin alustavat johtopäätökset ja kehittämissuositukset, Susanna Kumpulainen arviointiryhmän puheenjohtaja
klo 13.20 ̶ 14.20 Työskentelyä pienryhmissä arvioinnin johtopäätösten ja suositusten parissa.
klo 14.20 ̶ 14.50 Pienryhmien puheenjohtajat esittelee keskeiset havainnot: mitä pienryhmistä opittiin?
klo 14.50–15.00 Loppukeskustelu ja evästykset arviointiryhmälle jatkoon.
Kutsua voi jakaa eteenpäin biotalousalan korkeakoulutuksen kehittämisestä kiinnostuneille.
Mitkä toimet auttavat maatalouttamme ja metsiämme sopeutumaan ilmastonmuutokseen? Entä millä maa- ja metsätalouden keinoilla voidaan hillitä ilmastonmuutosta? Ilmastonmuutokseen sopeutumiseen on saatavilla myös taloudellista tukea EU:n maatalouspolitiikan (CAP) rahoituksista ja metsätalouden kannustinjärjestelmästä (METKA).
ELY-keskusten valtakunnallisen ilmastoyksikön Pia Lehmusvuori pohtii ilmastonmuutosasioita keväällä julkaistussa blogissa, tutustu tekstiin täällä –>
https://pohjoispohjanmaanely.blog/2024/05/03/maa-ja-metsatalouden-ilmastonmuutokseen-sopeutumiseen-ja-muutoksen-hillintaan-on-tarjolla-vaikuttavia-keinoja-ja-monipuolisia-tukia/
Millaista koulutusta tai ohjeita tarvitset luonnon monimuotoisuuteen liittyen? Minkä tahon kanssa haluaisit tiivistää yhteistyötä? Millainen toiminta palvelisi sinua tai organisaatiotasi parhaiten?
Tavoitteenamme on tuoda erilaisia asiantuntijoita ja tekijöitä yhteen sekä parantaa tiedonvaihtoa ja osaamista uudessa luonnon monimuotoisuuden koulutusverkostossa. Järjestämme koulutuksia ja tapahtumia, joiden teemana on luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen maa- ja metsätaloudessa sekä kaupunkien ja kuntien viheralueilla. Tuotamme käytännön tietoa myös ennallistamisesta.
Osaamis- ja koulutusverkosto on tarkoitettu kaikille monimuotoisuudesta kiinnostuneille ja sen parissa työskenteleville. Verkoston takana on Suomen suurin luonnon monimuotoisuutta edistävä Priodiversity LIFE -hanke. Ruokavirasto on yksi hankekumppaneista ja vastaa verkoston koordinoinnista.
Vastaa kyselyyn (webropol.com): https://link.webropolsurveys.com/S/A024390FBA04F089
Voisiko osaamis- ja koulutusverkostoa laajentaa myös vesistöihin ja kalatalousasioihin? Nekin ovat osa luontoa ja sen monimuotoisuutta. Terveisiä täältä Kalatalousverkosto.fi:n puolelta. 🙂
Innovaatiotori järjestetään Helsingin maatalouskonemessuilla 17.-19.10.2024. Meillä on haku auki innovaatiohankkeille. Hae mukaan! Lisätietoja löytyy meidän uudelta koontisivulta: https://maaseutuverkosto.fi/innovaatiotori/
Juhannus juhlittu ja Suomi hiljenee vaan ei tällä viikolla!
Keskiviikkona 26..6. klo 16.00 Vuokatin Huippu-urheiluviikolla: EU:n maaseuturahoitus järjestää paneelikeskustelun Huippu-urheilijat syntyvät liikunnasta läpi Suomen, jossa nostetaan esiin mm. kaikille avoimien lähiliikuntapaikkojen tärkeys niin kansanterveydelle kuin huippu-urheilullekin: https://maaseutu.fi/koko-suomi/bongaa-eun-maatalous-ja-maaseuturahoitus-kesan-tapahtumista/
Perjantaina 28.6.
klo 10.00-10.45 Ruokaviraston Hyviä uutisia ruuantuotannosta -keskustelu: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/SuomiAreena/
klo 12.00-12.45 EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus, maaseutupolitikan neuvosto sekä AgriHubi järjestävät Maaseudun myytinmurtajat -keskustelun: https://maaseutu.fi/koko-suomi/bongaa-eun-maatalous-ja-maaseuturahoitus-kesan-tapahtumista/
Kiinnostaisiko yritystänne lähteä mukaan kehittämään Saimaan alueen ruokalahjatuotteita?
Food Souvenir from Saimaa – matkalla kansainvälistymiseen -hankkeeseen mahtuu vielä mukaan pieniä elintarvike- sekä käsityö- ja designyrityksiä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelta. Hankkeeseen voi osallistua joko valmiilla tuotteella tai idealla hyvästä ruokalahjatuotteesta. Käsityö- ja designtuotteiden tulee liittyä ruokaan, kuten pannunaluset, essut, voiveitset tai teesiivilät.
Hankkeen tavoitteena on kehittää Saimaan alueen ruokalahjatuotteita ja niihin liittyviä käsityö- ja designtuotteita matkamuistoiksi. Hanke on käynnistynyt maaliskuussa, mutta varsinainen toiminta alkaa syksyllä 2024. Hankkeessa on mahdollisuus saada yrityskohtaista sparrausta asiantuntijoilta ja verkostoitua muiden alueen toimijoiden kanssa sekä osallistua työpajoihin, valmennuksiin ja kilpailuihin.
Hankkeen toimenpiteisiin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta, mutta osa toimenpiteistä kerryttää de minimis -tukea. Hanke ei korvaa mahdollisia materiaali- tai matkakuluja (esim. pakkaukset, etiketit).
Hanke on osa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuotta. Myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on mukana ruokamatkailun juhlavuodessa.
Hae mukaan tai pyydä lisätietoja: https://link.webropolsurveys.com/S/6ECD5F36A7F825EA
Hankkeen kotisivut: https://www.xamk.fi/hanke/food-souvenir-from-saimaa-matkalla-kansainvalistymiseen/