Hanke Kehittämishanke - 12088 Vastuullisuudesta valttia eteläsavolaiselle ruoalle Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy 01.01.2016 - 17.04.2019 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Paikallisuus, tuoteturvallisuus, lähiruoka ovat kaikki osa vastuullista elintarvikealan toimintaa, mutta siitä ei huomata kertoa julkisesti. Potentiaalinen, kuluttajia kiinnostava lisäarvo kilpailu- ja erottautumiskeinona jää yrityksissä näin käyttämättä. Hankkeessa opastetaan yrittäjiä toimimaan uuden elintarvikeasetuksen mukaisesti: kertomaan aterioiden, kahvilatuotteiden ja elintarvikkeiden allergeenit, kuten vehnä tai pähkinät ja tarvittavat ravintosisältötiedot asiakkaille. Lisäksi opastetaan yrityksiä hyödyntämään näitä asioita markkinointiviestinnässä niin, että tiedot ovat helposti saatavilla internetissä ja luettavissa älypuhelimella. Monipuolistamalla ruokaan liittyvän viestinnän sisältöä ja kanavia on mahdollista tavoittaa uusia asiakkaita/asiakaskohderyhmiä, tehostaa markkinointia, vastata lainsäädännön ja kuluttajan tarpeisiin ja hyödyntää yrityskuvaa vastuullisena elintarvikealan toimijana.. Hankkeen alussa kohderyhmälle lähetetään kysely vastuullisesta toiminnasta, jonka tavoitteena on selvityksen lisäksi myös tiedottaa tulevista tapahtumista ja herätellä vastaajia pohtimaan asiaa. Seuraavana vuorossa olevia teemallisia infotilaisuuksia (12 kpl) ja valmennustyöpajoja (8) järjestetään saman sisältöisinä eri puolilla Etelä-Savoa. Niiden keskeisin sisältö kootaan videoklipeiksi, jotka ovat nähtävillä hankkeen blogissa, kuten muukin materiaali. Lisäksi julkaistaan tiedotteita ja kirjoitetaan artikkeleita ammattilehtiin. Hankkeen loppuvaiheessa julkaistaan "Vastuullisuudesta valttia eteläsavolaiselle ruoalle" -esite. Hankkeen aikana kartoitetaan teemaan liittyvää jatkokehittämisen tarvetta, menetelmiä ja keinoja. Hanke toteutetaan 1.1.2016 - 31.10.2017. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 12088 Aloituspäivämäärä 01.01.2016 Loppumispäivämäärä 17.04.2019 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 1.2 Tiedonvälitys ja esittelytoimet Toimenpiteen tyyppi Koulutus ja tiedonvälitys Toimenpiteen tarkenne Tiedonvälitys ja esittelytoimet, kehittäminen Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet Hygienia Laatu- ja muut vastuullisuusjärjestelmät Riskien hallinta Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Etelä-Savon ELY-keskus Toteutuskunta MIKKELI Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: