Ohje hankekortin päivittäjälle
Henkilö, jolla on organisaation myöntämät valtuudet Maa- ja kalatalouden tukien ja korvauksien hakemiseen, voi antaa hankekortin päivitysoikeudet kenelle tahansa, joka on rekisteröitynyt maaseutuverkosto.fi -käyttäjä. Hankekortti avaa uusia mahdollisuuksia hankkeen viestinnän tehostamiseen! Kerro hankkeesi kuulumisista niille, joita se kiinnostaa ja osallista heitä keskusteluun.
Kuka voi ottaa hankekortin haltuunsa?
Hankekortille voi lisätä hallinointioikeudet henkilö, jolla on organisaation nimenkirjoitusoikeus tai jolle organisaatio on myöntänyt valtuudet allekirjoittaa ja lähettää tuki- ja maksatushakemuksia. Henkilö voi linkittää esimerkiksi projektipäällikön tai viestintävastaavan hankekortin hallinnoijaksi. Hallinoija saa hankekortin ylläpitäjäoikeudet ja pystyy lisäämään muita yhteyshenkilöitä maaseutuverkosto.fi-sivuston hankekortin muokkaus-toiminnon kautta. Lisätty Maaseutuverkoston käyttäjätunnuksen omistaja voi olla sellainenkin henkilö, jolla ei ole mitään valtuuksia organisaation hankkeille Hyrrässä. Voit siis pyytää organisaatiostasi riittävät valtuudet omaavaa henkilöä lisäämään sinun käyttäjätunnuksesi hankkeelle. Seuraavassa on muutamia materiaaleja, joissa avataan Hankerekisterin ja Maaseutuverkosto.fi:n hyötyjä erityisesti hankkeiden näkökulmasta.
Käyttäjätunnuksen luominen
Uudessa maaseutuverkosto.fi:n hankerekisterissä (www.maaseutuverkosto.fi/hankkeet) jokaiselle maaseudun kehittämisrahaston kehittämishankkeelle luodaan Hyrrään kirjattujen tietojen perusteella automaattisesti ns. hankekortti. Hankekorttia voisi kuvata pienimuotoiseksi hankkeen ”kotisivuksi”, johon hankkeen yhteyshenkilö voi päivittää hankkeen ajankohtaisia uutisia, tuloksia tai linkkejä. Tarvitset hankekortin hallintaan maaseutuverkosto.fi -käyttäjätunnuksen. Maaseutuverkosto.fi on maaseudun ja maatalouden kehittäjien verkostoalusta, jossa verkoston jäsenet voivat esimerkiksi luoda keskusteluryhmiä tai julkaista verkoston yhteisessä tapahtumakalenterissa tilaisuuksiaan. Voit rekisteröityä verkostoalustalle sivuston ylälaidassa olevasta profiilikuvakkeesta:
Rekisteröityessäsi verkostoalustalle saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Jos et saa viestiä, varmista ettei se ole mennyt roskapostiin. Käyttäjätunnus, jota tulet käyttämään hankekorttien hallintaan, on rekisteröitymiskentän ”käyttäjänimi”:
Kun olet rekisteröitynyt verkostoalustalle, voit kopioida käyttäjätunnuksesi profiilistasi Kopioi-toiminnon kautta leikepöydälle:
Tunnuksen liittäminen hankkeeseen
Kirjaudu tämän jälkeen Hyrrään osoitteesta https://hyrra.ruokavirasto.fi/login.html.
Olethan ennen Hyrrään kirjautumista tarkistanut, että sinulla on tarvittavat Suomi.fi valtuudet kyseiseen organisaatioon, jonka hankkeeseen tai hankkeisiin haluat liittää käyttäjätunnuksesi.
Ohjeet Suomi.fi-valtuuteen löydät täältä: https://www.ruokavirasto.fi/tuet/asiointi/hyrra/#suomi.fi-valtuutus
ja Hyrrään kirjautumiseen täältä: (https://www.ruokavirasto.fi/tuet/asiointi/hyrra/#nain-kirjaudut-hyrra-asiointipalveluun)
1. Etsi Omista hankkeista haluamasi hanke. Klikkaa hankelaatikon sisällä, niin saat auki kyseisen hankkeen hankemapin.
2. Hankemappi-näkymästä löydät osion Täydennettävät tiedot.
3. Muokkaa– painikkeesta aukeaa näkymä, jossa on Maaseutuverkosto.fi- käyttäjätunnus-laatikko. Klikkaa hiiren kursori laatikon sisään. Jos olet kopioinut käyttäjätunnuksen kuten yllä on ohjeistettu, valitse näppäinyhdistelmä Ctrl+V, niin aikaisemmin Hankerekisterin puolella kopioimasi käyttäjätunnus siirtyy laatikkoon. Voit myös kirjoittaa käyttäjätunnuksen laatikon sisälle näppämistöltä. Varmista kuitenkin, että kirjoitit sen täysin samanlaisena kuin se on Hankerekisterissä. Muista tallentaa käyttäjätunnus Tallenna-painikkeesta. Tallennuksen jälkeen näkymä sulkeutuu automaattisesti ja annettu käyttäjätunnus näkyy Täydennettävät tiedot -osiossa kohdassa Maaseutuverkosto.fi-käyttäjätunnus
Jos haluat poistua näkymästä tallentamatta, klikkaa Peruuta-painiketta.
Toista kohdat 1-3, jos organisaatiollasi on useampia Kehittämishankkeita ja haluat liittää niihin hankerekisterikäyttäjätunnuksesi.
Huom.! Tiedot hankerekisteriin päivittyvät kerran vuorokaudessa, eli jos lisäät käyttäjätunnuksen Hyrrässä hankkeellesi tänään, pitäisi sinulla olla hankekortin muokkausoikeudet huomenna.
Jos hankekorttia ylläpitävä henkilö vaihtuu, täytyy uuden ylläpitäjän luoda itselleen käyttäjätunnuksen hankerekisterissä ja Hyrrässä korvata siellä oleva käyttäjätunnus uudella käyttäjätunnuksella kohtien 1-3 mukaisesti.
Hankekortin päivittäminen
Hankekortin Hyrrästä tulevia tietoja ei voi muokata, mutta hankekortille voi lisätä linkkejä esim. hankkeen nettisivuille, ja ”Ajankohtaista” välilehdelle voi päivittää hankkeeseen liittyviä uutisia, tuloksia tai muuta hankkeeseen liittyvää. Tiedot, joita lisätään hankekortille, eivät tallennu Hyrrään hankkeen tietoihin. Hyrrässä hankkeeseen tehdyt muutokset päivittyvät hankekortin tietoihin kerran vuorokaudessa. Pääset päivittämään hankekorttia klikkaamalla kohtaa ”Muokkaa hanketta” hankekortin sivulta. Pääset hankekortille esimerkiksi profiilisi ”Hankkeet” sivulta.
Kun muokkaat hankekorttia (yhteyshenkilöitä, ajankohtaisia tai linkkejä), paina lopuksi kohdasta ”Päivitä”!
Yhteyshenkilöt
Voit lisätä hankkeelle muita maaseutuverkosto.fi -sivustolle rekisteröityneitä yhteyshenkilöiksi. He voivat päivittää hankkeen ajankohtaisia, mutta eivät voi lisätä tai poistaa yhteyshenkilöitä. Yhteyshenkilöt näkyvät kaikille hankekortin katselijoille. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lähettää yhteyshenkilöille yksityisviestejä maaseutuverkosto.fi -sivuston sisällä.
- Yhteyshenkilö lisätään kohdasta Hankkeen yhteyshenkilö → Lisää rivi
- Voit poistaa yhteyshenkilön ”-” symbolista (”poista rivi”)
Ajankohtaista-osio
Jokaisella hankkeella on ajankohtaista-välilehti hankekortissa. Voit laittaa ajankohtaista-osioon esimerkiksi uutisia tai video-upotteita.
Ajankohtaista-osiota päivitetään kohdasta Ajankohtaista-haitari → Lisää osio haitariin
Linkit
Voit lisätä linkkejä esim. hankkeen kotisivuihin kohdasta Hankkeen linkit → Lisää linkki
Linkit tulevat hankekortille oikeaan laitaan, kohtaan ”Hankkeesta muualla”: