Hanke
Utvecklingsprojekt - 22532

LÄHIRUOKAEXPERTTI

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä

01.09.2016 - 30.01.2020

Avslutat

Julkinen hankekuvaus

Tämän hankeen tarkoitus on tarjota kurssiluontoista lyhytkestoista lähiruokaan liittyvää koulutusta avoimesti kaikille Keskipiste-Leaderin alueella asuville henkilöille sekä eri yhdistysten ja järjestöjen jäsenille lähialueen raaka-ainetuotannon huomioiden. Hanke hyödyntää jatkossa alueen henkilöitä, jotka voivat levittää oppimiaan tietoja ja taitoja kotonaan, työpaikoillaan sekä eri yhdistyksissä ja järjestöissä.Hanke toteutetaan Haapaveden ammattiopiston toimesta Keskipiste - Leaderin alueella. Kouluttajina käytetään Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän opettajia sekä hankitaan ostopalveluna erityisosaamiseen tarvittavaa koulutusta, joka voi olla esimerkiksi villiyrttien käyttöön ja käsittelyyn liittyvää koulutusta, riistanlihan käsittelyyn liittyvää lainsäädännön tuntemista ja oikeaoppiseen lihan paloitteluun liittyvää koulutusta. Hankkeen koulutukset toteutetaan tasapuolisesti Keskipiste-leader alueen eri puolilla. Hankkeeseen sisältyy yksi opintomatka marja-alan yrityksiin sekä lähiruokaa tarjoaviin yrityksiin Itä - ja Länsi - Suomeen.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 - 2020

Hankenumero

22532

Aloituspäivämäärä

01.09.2016

Loppumispäivämäärä

30.01.2020

Onko Leader

kyllä

Toimenpide

Utvecklingsprojekt

Alatoimenpide

1.1 Yrkesutbildning och inhämtande av uppgifter

Toimenpiteen tyyppi

Utbildning och information

Toimenpiteen tarkenne

Utbildning som inte riktar sig till en viss bransch eller aktörsgrupp (90 procent)

Hankeluonne

Lokal/Regional

Erityistavoite

4

Asiasanat

Livsmedel
Livsmedelsförädling
byaverksamhet
naturprodukter
närproducerad mat

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt