Uutinen
04.10.2022

Puolueita evästettiin tulevalle hallituskaudelle

Maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubin ja Luomuninstituutin ohjausryhmät muotoilivat ennen kesää viestit tulevaa hallituskautta ajatellen. Kesän ja syksyn aikana ne esiteltiin eduskuntaryhmille.

AgriHubi keskittyi kolmeen teemaan: liikkeenjohto-osaamisen vahvistamiseen, älymaatalouden edistämiseen sekä datalähteiden ja -varantojen tehokkaampaan käyttöön.  Suomalaisen maa- ja puutarhatalouden nopeaksi kehittämiseksi AgriHubi haluaa luoda näkymän, millainen on niiden toimintaympäristö vuonna 2040 ja millaista osaamista, tutkimusta sekä neuvontaa tarvitaan alkutuotannon tueksi

-Nopea toimintaympäristön muutos haastaa nyt yrittäjiä. Ilmastonmuutoksen rinnalla Venäjän aloittama sota on luonut sumentanut näkymää siitä, mihin markkinat kehittyvät. Talouden lukutaidon vahvistaminen auttaa analysoimaan, miten erilaiset muutokset vaikuttavat liiketoimintaan ja millä aikajänteellä. Digitalisaatio ja teknologioiden kehittyminen tarjoavat mahdollisuuksia viedä älymaataloutta vauhdilla eteenpäin, AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä korostaa.