Nyhet
08.05.2023

Närmatsdagen 9.9.2023 – Bli arrangör!

Närmatsdagen 9.9.2023 – Bli arrangör!

Den landsomfattande Närmatsdagen ordnas igen 9.9.2023. Nu kan du anmäla dig som arrangör och ordna ett jippo på Närmatsdagen!

Närmatsdagen är avsedd för producenter, gårdar, trädgårdar, serviceproducenter, företagare och vidareförädlare i alla storlekar och skepnader, förutsatt att de arbetar med finländsk närproducerad mat. Vi hoppas också att producenter av upplevelseturism på landsbygden samt matsektorns proffs och andra aktörer, också föreningar och sammanslutningar, kommer med! Den inhemska matproduktionen och historierna bakom den intresserar finländarna mer än någonsin, och till på köpet ligger närproducerad mat i tiden – genom att delta i Närmatsdagen hakar också du på närmatstrenden!

När du deltar i Närmatsdagen som evenemangsarrangör, själv eller tillsammans med exempelvis en granne, ger ni besökarna tillfälle att stifta närmare bekantskap med närmatsproffs och landsbygdsföretagare. Om ni vill kan ni dessutom sälja färska råvaror eller färdigt förädlade produkter direkt till konsumenterna. Vårt lands yrkeskunnande, arbete och råvaror är något som vi alla kan vara stolta över!

Antalet deltagare har ökat år för år, i takt med att evenemanget har vuxit och utvecklats. I fjol öppnade 304 företag och gårdar runt om i Finland sina dörrar. Ska vi slå nytt rekord i år igen?

Varför anmäla sig nu?

När du anmäler dig som deltagare till evenemanget senast 14 augusti 2023 kan du avgiftsfritt beställa Närmatsdagens materialpaket, som hjälper er att komma in i Närmatsdagens stämning.

Ett webinarium kommer att hållas den 28 juni kl. 15-16 för orter som deltar i den lokala Närmatsdagen och för de som är intresserade. Där berättas det t.ex. om praktiska saker såsom hur du kan organisera ditt eget evenemang, innehållet i materialpaketet och tips för kommunikation. Anmäl dig senast den 27.6.2023.

Mer info:

Ann-Sofi Backgren, landsbygdsnätverksenheten
ann-sofi.backgren@ruokavirasto.fi, 050 324 1318

Bli arrangör:


  1. 1

    1. Registrera dig som användare på webbplatsen www.närmatsdagen.fi

    Om du redan har ett användarnamn till webbplatsen från tidigare års evenemangsdagar, så loggar du in. Obs! Webbplatsen har förnyats, så första gången du loggar in måste du beställa ett nytt lösenord genom att klicka på knappen Glömt ditt lösenord?


  2. 2

    Efter registreringen loggar du in på webbplatsen och fyller i en anmälningsblankett för din gård eller ditt evenemang.