Nyhet
14.07.2022

Haka på närmatstrenden och bli arrangör på Närmatsdagen!

Den riksomfattande Närmatsdagen ordnas igen lördag 10.9.2022. Du kan anmäla dig som arrangör för ett jippo på Närmatsdagen ända fram till evenemangsdatumet!

På Närmatsdagen människor bjuds in för att bekanta sig med närmatsproducenter och andra landsbygdsaktörer, turist- och upplevelsetjänster samt olika slags föreningar – från marthor till jaktföreningar. Det handlar alltså om ett riktigt öppet hus -evenemang på landsbygden.

Både vänner av närproducerad mat och fullblodsproffs är varmt välkomna som arrangörer på Närmatsdagen. Vi hoppas få med matproducenter, gårdar, trädgårdar, vidareförädlare av livsmedel (t.ex. ostmejerier, kvarnar), proffs inom turist- och upplevelsebranschen samt olika slags föreningar. Du kan ordna ditt eget jippo på Närmatsdagen själv eller tillsammans med exempelvis en granne. Objekten som deltar i Närmatsdagen kan ha så kallat öppet hus, sälja sina produkter och arrangera annat program vid sidan om – bara fantasin sätter gränserna!

Genom att anmäla dig tidigt drar du nytta av Närmatsdagens gemensamt organiserade marknadsföring och då du anmäler dig som deltagare senast 12.8.2022 kan du gratis beställa Närmatsdagens materialpaket med vars hjälp du kan komma i stämning till Närmatsdagen och dekorera evenemangsmiljön. Vi tipsar också de lokala och riksomfattande medierna om Närmatsdagens objekt före evenemangsdagen.

Bli arrangör:

  1. Registrera dig som användare på webbplatsen Närmatsdagen.fi. Om du redan har ett användarnamn till webbplatsen från tidigare års evenemangsdagar, så loggar du in.
  2. Efter registreringen loggar du in på webbplatsen och fyller i en anmälningsblankett för din gård eller ditt evenemang.
  3. Beställ Närmatsdagens materialpaket senast 12.8.2022 med blanketten som finns på fliken Min sida. Paketet är gratis och det skickas per post hem till dig före evenemangsdagen.

För de objekt som deltar i Närmatsdagen ordnas webbinarier på distans som stöd för att arrangera evenemanget. Du hittar inspelningar från tidigare webbinarier här.

Ta tillfället i akt och källa för att organisera minnesvärda dagar för dig och Närmatsdagens gäster. Välkommen!

För mer information

Webbsidor https://narmatsdagen.fi/

Heidi Kohtala, Landsbygdsnätverkstjänster, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi, 050 572 3368