Kasvukausi aluillaan

Kasvukausi alkoi saariston varhaisperunoiden istutuksella ja lämpötilojen kohottua muillakin Suomen pelloilla tapahtuu. Tiesithän, että maatalouden ohella puutarhatalous on AgriHubin tekemisen ytimessä?

Kuva pellolta Roine Piirainen.

Hedelmä- ja marjanviljelyn tulevaisuus näyttää valoisalta, isoja innovaatioita tulossa

Lue lisää Hedelmä- ja marjaviljelijäin liiton kumppanuudesta AgriHubi-verkostossa ja muut Maa- ja puutarhataloudenuutiskirjeen ajankohtaiset uutiset.

Uutiskirje 3/2024

Ehdota suomalaista naistuottajaa palkittavaksi!

Kuka suomalainen naistuottaja ansaitsee tulla palkituksi kansainvälisellä foorumilla? Palkinnot julkistetaan EuroTier-messuilla Saksassa marraskuussa.

Ehdota suosikkiasi täällä

Maataloustuottajista yli 80 % pitää luonnon monimuotoisuuden turvaamista tärkeänä

Meidän on  varmistettava, että ekologiseen kestävyyteen panostava hyötyy myös taloudellisesti, korostetaan MTK:n ja SLC:n alkuvuodesta julkistetussa Luonnon monimuotoisuuden tiekartassa. Tiekartta on tuhti paketti kohti käytännön askeleita.

Puhetta puutarhasta ja taloudesta

Podcast-sarjassa ”Puhetta puutarhasta ja taloudesta – Prat om trädgårdsodling och ekonomi” on 17 jaksoa, joissa käsitellään puutarhatuotantoa erityisesti talouden näkökulmasta.

Dataviidakko kasvinviljelyssä-podcast

Mitä dataa kasvitilalla syntyy? Mitä hyötyä datasta on kasvitilalle? Aiheesta keskustelemassa ProAgria Etelä-Pohjanmaan asiantuntijat Timo Pajula, Perttu Perälä ja Juho Kotala sekä maatalousyrittäjä Esa Similä.

Ilmastokestävät viljelymenetelmät käyttöön vihannestuotannossa

”Tuotamme viljelijöille tietoa eri tuotantomenetelmien hyödyistä ja riskeistä. Monihyötyisillä viljelymenetelmillä voitaisiin saada ympäristö- ja ilmastohyötyjä ja edistää viljelyn kannattavuutta”, erikoistutkija Terhi Suojala-Ahlfors kertoo.

Lisätietoa hankkeesta

Optimoi onnellisuutta ja elämää!

Kun peltotöiden lomassa jää aikaa miettiä tilan kehittämistä useamman vuoden perspektiivillä, suosittelemme Talousviisas maatilayritys-kirjaa. Siitä löydät menestyvän maatilayrityksen rakentamisen palikat yksissä kansissa.

Talousviisas-kirja

Pakasteherne on puutarhatuotteiden viennin valopilkku

Luke alkoi julkaista puutarhatilastoja viime vuodesta 2023 alkaen maakuntatasolla.

Puutarhatilastot
Herneenpalko

Videoita älymaataloudesta

ÄlyAgri-hanke on tuottanut jo 100 videota teemoina kotieläintuotanto, peltoviljely, puutarhaviljely sekä niihin liittyvät teknologiat ja ohjelmat.

Käy kurkkaamassa