Älymaatalous

Älymaatalous on avain kannattavan ja kestävän maatalouden kehittämiselle. Digitaalisuuden, automaation, robotiikan ja älyteknologian hyödyntäminen on keskeistä sekä tuotannossa että liiketoiminnassa.

Mitä on älymaatalous?

Perustietoa älymaataloudesta

Tekniikka

Digimaatalous.fi- sivusto tarjoaa maatalouteen soveltuvista uusista teknologioista tietoa ja käytäntöä yhdessä paikassa. Kannattaa tutustua myös Digimaatalous-webinaarikahvien puheenvuoroihin.

Palvelut

Digitaaliset palvelut avustavat yrityksiä hyödyntämään dataa toiminnassaan. Yhä useammin palveluihin sisältyy myös tekoälyominaisuuksia.

Tekniikka liiketoiminnassa

Näkökulmia siihen, kuinka tekniikkaa ja palveluita voidaan koota kokonaisuuksiksi liiketoimintaa terävöittämään. Muista, että teematreffeillä voit tuoda esiin tietotarpeesi!

Käytännön älymaatalous

Käytäntö

Maatalousyrittäjien ja yritysten kokemuksia teknologian toimimisesta käytännössä.

Demoja

Yrittäjien ja yritysten, oppilaitosten ja hankkeiden kokeiluja esikaupallisilla teknologioilla. Esimerkkejä teknologian hyödyntämisestä uudella tavalla.

Teoriaa ja protoja

Teoria ja prototyypit uusien innovaatioiden alkulähteillä. Miten teoria toimii käytännössä, mitä hyötyä tavoitellaan, mitä rajoitteita ja reunaehtoja uuden ratkaisun käytölle on?

Turvallinen älymaatalous

Kyber- ja työturvallisuus

Kyberturvallisuus rakentuu teknisistä ratkaisuista ja toimintatavoistamme. Automaatio tuo tullessaan uusia näkökohtia työturvallisuuteen.

Säädökset ja suositukset

Monet säädökset ja suositukset koskevat älymaataloutta. Mitä on hyvä tietää dronien käytöstä, kasvinsuojeluruiskujen testauksesta, työkoneista liikenteessä ja tekoälystä koneissa?

Standardit

Älymaatalouden rakentumista tukevat ja yrittäjien toimintaa tukevat teknologiastandardit.

Ajankohtaista älymaataloudesta

Kaikki ajankohtaiset ›
Kaikki tapahtumat ›

Ei tulossa olevia tapahtumia

Keskusteluryhmiä älymaataloudesta

Älymaatalouden asiantuntijoita