Koulutuksesta maatalouden moniottelijaksi!

Koulutus antaa hyvän perustan työhön maatalouden ja puutarhatalouden parissa. Alalla on laajasti erilaisia työllistymismahdollisuuksia, ja koulutuksen avulla sinusta tuleekin maatalouden moniottelija! Yhteishaut järjestetään helmi-maaliskuussa, etsi alta itsellesi sopiva koulutus.

Miksi opiskella luonnonvara-alaa?

Monenlaista koulutusta tarjolla

Ammatillinen koulutus

Ammattikoulut tarjoavat sinulle perustutkintoja, joilla saat hyvät valmiudet työskennellä erilaisissa tehtävissä maatalouden parissa. Perustutkinnon aikana opit käytännön taitojen lisäksi taloustaitoja, kestävää kehitystä sekä vastuullista toimintaa. Ammattikouluja löytyy runsaasti eri puolilta Suomea, ja ne tarjoavat myös ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja.

Korkeakoulutus

Korkeakoulututkinnolla voit työllistyä erilaisiin asiantuntijatehtäviin niin yksityisellä puolella, hallinnossa, neuvonnassa sekä tutkimuksessa. Koulutuksessa opiskelet alan teknologisia ratkaisuja, syvennät käytännön osaamistasi ja tutustut tutkimukseen. Suomessa on seitsemän ammattikorkeakoulua eri puolilla maata, jotka kouluttavat agrologeja, ja Helsingin yliopisto kouluttaa agronomeja.

Lue lisää ammattikorkeakoulujen agrologi-tutkinnosta

Lue lisää yliopiston agronomi-tutkinnosta

Täydennyskoulutus

Täydennyskoulutuksella tarkoitetaan erilaisia opintokokonaisuuksia, joiden avulla voit kasvattaa osaamistasi esimerkiksi työn ohella. Kokonaisuudet vaihtelevat muutamasta opintopisteestä esimerkiksi 60 opintopisteen paketteihin. Koulutuskokonaisuuksia tarjoavat suurin osa Suomen oppilaitoksista, ja tätä kokonaisuutta kutsutaan myös nimellä jatkuva oppiminen. Koska oppiminenhan ei pääty elämässä koskaan!

Lisätietoja täydennyskoulutusmahdollisuuksista löytyy oppilaitosten verkkosivuilta.

Oppilaitokset

Miten sinä haluat opiskella?

Kaikki ovat omanlaisiaan oppijoita, jonka takia on tärkeä valita itselleen, ja omaan elämäntilanteeseen sopiva koulutus. Ammatillisella puolella tutustutaan alaan käytännön tekemisen kautta, esimerkiksi erilaisissa projekteissa, ja yliopiston puolella aiheita lähestytään tutkimuksen kautta eri näkökulmia avaten.

Ammattikorkeakoulut

Ammattikorkeakouluissa agrologin tutkinto on 240 opintopistettä laaja, ja sen suorittamiseen kuluu 4 vuotta. AMK-tutkinnon jälkeen voit suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tai yliopiston maisteritutkinnon. Opiskelu on käytännönläheistä ja usein projektipohjaista. Pääset myös harjoittelemaan tiimitöitä, viestintää ja muita työelämässä hyödyllisiä taitoja.

Helsingin yliopisto

Yliopistossa tutkinto suoritetaan usein kahdessa osassa; ensimmäiseksi kandiopinnot, josta siirrytään maisteriopintoihin. Kandivaihe on 180 opintopistettä laaja, ja se kestää 3 vuotta. Jos haluat jatkaa opintoja, maisterivaihe kestää 2 vuotta ja on 120 opintopistettä laaja. Opiskelu on teoriapohjaista, ja pääset osaksi alan tutkimusta ja valitsemaan sinulle sopivan suuntautumisvaihtoehdon laajasta tarjonnasta.

Opetusmaatilat

Suomessa toimivat opetusmaatilat, niiden opetusympäristöt ja -resurssit on koottu keväällä 2024 yhteiseen tietokantaan. Samasta paikasta löytyvät opetusmaatilat, -metsät ja -puutarhat.

Opetustilat

Ajankohtaista koulutuksesta

Kaikki ajankohtaiset ›