Koulutuksesta maatalouden moniottelijaksi!
Koulutus antaa hyvän perustan työhön maatalouden ja puutarhatalouden parissa. Alalla on laajasti erilaisia työllistymismahdollisuuksia, ja koulutuksen avulla sinusta tuleekin maatalouden moniottelija!
Monenlaista koulutusta tarjolla
Ammatillinen koulutus
Ammattikoulut tarjoavat sinulle perustutkintoja, joilla saat hyvät valmiudet työskennellä erilaisissa tehtävissä maatalouden parissa. Perustutkinnon aikana opit käytännön taitojen lisäksi taloustaitoja, kestävää kehitystä sekä vastuullista toimintaa. Ammattikouluja löytyy runsaasti eri puolilta Suomea, ja ne tarjoavat myös ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja.
Korkeakoulutus
Korkeakoulututkinnolla voit työllistyä erilaisiin asiantuntijatehtäviin niin yksityisellä puolella, hallinnossa, neuvonnassa sekä tutkimuksessa. Koulutuksessa opiskelet alan teknologisia ratkaisuja, syvennät käytännön osaamistasi ja tutustut tutkimukseen. Suomessa on seitsemän ammattikorkeakoulua eri puolilla maata, jotka kouluttavat agrologeja, ja Helsingin yliopisto kouluttaa agronomeja.
Täydennyskoulutus
Täydennyskoulutuksella tarkoitetaan erilaisia opintokokonaisuuksia, joiden avulla voit kasvattaa osaamistasi esimerkiksi työn ohella. Kokonaisuudet vaihtelevat muutamasta opintopisteestä esimerkiksi 60 opintopisteen paketteihin. Koulutuskokonaisuuksia tarjoavat suurin osa Suomen oppilaitoksista, ja tätä kokonaisuutta kutsutaan myös nimellä jatkuva oppiminen. Koska oppiminenhan ei pääty elämässä koskaan!
Lisätietoja täydennyskoulutusmahdollisuuksista löytyy oppilaitosten verkkosivuilta.
Miten sinä haluat opiskella?
Ammatilliset oppilaitokset
Ammatillisissa oppilaitoksissa voi opiskella niin laajasti erilaisia maatalouden ja luonnonvara-alan tutkintoja. Ammatillinen perustutkinto on laajuudeltaan 180 opintopistettä, ja sen suorittaminen kestää tyypillisesti kolme vuotta. Ammatillisesta tutkinnosta voit jatkaa opiskelua joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Useilla oppilaitoksilla on omia opetusmaatiloja tai muita oppimisympäristöjä, joissa käytännön taitoja pääsee harjoittamaan heti opintojen alusta lähtien. Olemme keränneet kaikki Suomen luonnonvara-alan opetustilat omalle koontisivulleen. Sivuilta löydät opetusmaatilat, -metsät ja -puutarhat, oppilaitosten sijainnin kartalla, sekä linkkejä lisätietoihin.
Ammattikorkeakoulut
Ammattikorkeakouluissa agrologin tutkinto on 240 opintopistettä laaja, ja sen suorittamiseen kuluu 4 vuotta. AMK-tutkinnon jälkeen voit suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tai yliopiston maisteritutkinnon. Opiskelu on käytännönläheistä ja usein projektipohjaista. Pääset myös harjoittelemaan tiimitöitä, viestintää ja muita työelämässä hyödyllisiä taitoja.
Helsingin yliopisto
Yliopistossa tutkinto suoritetaan usein kahdessa osassa; ensimmäiseksi kandiopinnot, josta siirrytään maisteriopintoihin. Kandivaihe on 180 opintopistettä laaja, ja se kestää 3 vuotta. Jos haluat jatkaa opintoja, maisterivaihe kestää 2 vuotta ja on 120 opintopistettä laaja. Opiskelu on teoriapohjaista, ja pääset osaksi alan tutkimusta ja valitsemaan sinulle sopivan suuntautumisvaihtoehdon laajasta tarjonnasta.
Opetusmaatilat
Suomessa toimivat opetusmaatilat, niiden opetusympäristöt ja -resurssit on koottu keväällä 2024 yhteiseen tietokantaan. Samasta paikasta löytyvät opetusmaatilat, -metsät ja -puutarhat.
Opetustilat