Neuvonta yrittäjän apuna

Neuvonnalla on pitkä historia suomalaisen maatalouden ja puutarhatuotannon apuna. Yhdessä yrittäjien kanssa haetaan ratkaisuja tilan haasteisiin ja kehitystavoitteiden asettamiseen sekä niiden saavuttamiseen.

Neuvonta yrittäjän tukena

Jokainen suomalainen maatila voi saada neuvontaa 10 000 euron edestä vuosina 2023–2027. EU-maaseuturahastosta korvataan neuvontakäynnin hinnasta 75 euroa/tunti. Jos neuvonta maksaa enemmän, neuvoja sopii hinnasta viljelijän kanssa. Viljelijä maksaa neuvonnasta mahdollisen 75 euroa/tunti ylittävän osuuden ja arvonlisäveron osuuden.

Neuvontaa tarjolla

Puutarhaliitto

Puutarhaliitolla on pitkä historia sekä ammattilaisille että harrastajille suunnatusta puutarhaneuvonnasta. Ammatillisen neuvonnan tavoitteena on kehittää suomalaisesta puutarhayrittämisestä osaavaa ja kilpailukykyistä. Tarjolla olevista valtakunnallisista palveluista on lisätietoa alla olevasta linkistä.

Tekstin lähde: www.puutarhaliitto.fi

Siipikarjaliitto

Siipikarjaliitto on puolueeton siipikarja-alan keskusjärjestö, joka toimii alan organisaatioiden ja tuottajien sekä viranomaisten välisenä yhdyssiteenä. Siipikarjaliitto palvelee jäsenistöä siipikarja-alan toiminnan mahdollistajana ja alan ymmärryksen lisääjänä eri sidosryhmien keskuudessa. Toiminnan tavoitteena on siipikarja-alan taloudellisen kilpailukyvyn parantaminen, eläinten hyvän terveystilanteen ylläpito ja tuotteiden laadun kehittäminen. Lähde: siipi.net

Yksityiset neuvontaorganisaatiot

Finanssila

Finanssila on maatalousyritysten taloushallintoon ja -suunnitteluun erikoistunut tilitoimisto.

Envitecpolis

Envitecpolis on laskenta- ja asiantuntijapalveluita tuottava yritys.

Neuvontaa älymaataloudesta

Älymaatalouden parissa kehitys on nopeaa. Älymaatalouteen erikoistuneita neuvojia on ja onneksi nykyiset yhteydenpitovälineet mahdollistavat ajatustenvaihdon helposti pitkistä välimatkoista huolimatta.