Huhtikuussa pelloilla alkaa tapahtua

Kasvukausi alkoi jo saariston varhaisperunoiden istutuksella ja lämpötilojen kohottua muillakin Suomen pelloilla alkaa tapahtua. Tiesithän, että maatalouden ohella puutarhatalous on AgriHubin tekemisen ytimessä?

Kuva pellolta Roine Piirainen.

Hedelmä- ja marjanviljelyn tulevaisuus näyttää valoisalta, isoja innovaatioita tulossa

Lue lisää Hedelmä- ja marjaviljelijäin liiton kumppanuudesta AgriHubi-verkostossa ja muut Maa- ja puutarhatalouden poiminnat 3/2024 – uutiskirjeen ajankohtaiset uutiset.

Uutiskirje 3/2024

Hae Tuottajalle kiitos-stipendiä 26.4.2024 mennessä

Tänä vuonna Tuottajalle kiitos -stipendihaku keskittyy viljaan. Uusien, ympäristötavoitteet huomioivien innovaatioiden avulla halutaan turvata kotimaisten viljojen tulevaisuus ja samalla kotimaisen leipäkulttuurin elinvoimaisuus.

Hae täältä

Vinkit jaksamiseen satokauden kiireiden keskellä – MTK:n jäsenwebinaari 23.4.

Mitä viljelijä voisi oppia huippu-urheilijalta? Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän kanssa puhutaan tiistaina 23.4.2024 18:00–19:30 jaksamisen eväistä ensi kesää varten.

Puhetta puutarhasta ja taloudesta

Podcast-sarjassa ”Puhetta puutarhasta ja taloudesta – Prat om trädgårdsodling och ekonomi” on 17 jaksoa, joissa käsitellään puutarhatuotantoa erityisesti talouden näkökulmasta.

Dataviidakko kasvinviljelyssä-podcast

Mitä dataa kasvitilalla syntyy? Mitä hyötyä datasta on kasvitilalle? Aiheesta keskustelemassa ProAgria Etelä-Pohjanmaan asiantuntijat Timo Pajula, Perttu Perälä ja Juho Kotala sekä maatalousyrittäjä Esa Similä.

Ilmastokestävät viljelymenetelmät käyttöön vihannestuotannossa

”Tuotamme viljelijöille tietoa eri tuotantomenetelmien hyödyistä ja riskeistä. Monihyötyisillä viljelymenetelmillä voitaisiin saada ympäristö- ja ilmastohyötyjä ja edistää viljelyn kannattavuutta”, erikoistutkija Terhi Suojala-Ahlfors kertoo.

Lisätietoa hankkeesta

Optimoi onnellisuutta ja elämää!

Kun peltotöiden lomassa jää aikaa miettiä tilan kehittämistä useamman vuoden perspektiivillä, suosittelemme Talousviisas maatilayritys-kirjaa. Siitä löydät menestyvän maatilayrityksen rakentamisen palikat yksissä kansissa.

Talousviisas-kirja

Pakasteherne on puutarhatuotteiden viennin valopilkku

Luke alkoi julkaista puutarhatilastoja viime vuodesta 2023 alkaen maakuntatasolla.

Puutarhatilastot
Herneenpalko

Videoita älymaataloudesta

ÄlyAgri-hanke on tuottanut jo 100 videota teemoina kotieläintuotanto, peltoviljely, puutarhaviljely sekä niihin liittyvät teknologiat ja ohjelmat.

Käy kurkkaamassa