POKE luottaa yhteistyöhön

Tiivis yhteistyö Biotalouskampuksella on POKEn kehitystoiminnan vankka pohja. Älymaataloudessa tehdään yhteistyötä muun muassa Valtran kanssa.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE on toisen asteen ammatillinen oppilaitos, jolla on toimipisteet Äänekoskella, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Laukaassa. Koulutustarjonta ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja muuhun osaamisen täydentämiseen on monipuolista, ja sitä toteutetaan myös monimuotokoulutuksena ja oppisopimuskoulutuksena.

POKEn luonnonvara-alan yksikkö Saarijärven Tarvaalassa toimii tiiviissä yhteistyössä samalla Biotalouskampuksella toimivan Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin kanssa. Opetusmaatilalla on käytössä noin 100 ha peltoa, lypsyrobotilla varustettu pihattonavetta sekä tilat lemmikki- ja seuraeläinten hoitamiseen.

Kampuksen ForesTorilla on nykyaikaiset tilat raskaankin kaluston huollon ja korjauksen opiskelua varten. ForesTorin varustukseen kuuluvat myös aktiivisessa käytössä olevat metsäkonesimulaattorit. Käytännön metsäalan opetusta varten on kattava metsäkonekalusto. Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti on ollut myönnettynä vuodesta 2009 lähtien.

Maatilatalouden perustaitojen opettamisen lisäksi opetusmaatila tarjoaa alustan ajankohtaisen kehittämis- ja kokeilutoiminnan tarpeisiin. CarbonAction-toimintaan osallistumisen ja käyttöönotetun Valio Carbo® ympäristölaskurin myötä olemme mukana hiilensidontatyössä. Osallistuminen älymaatalouden kehittämiseen on nousussa hanketoiminnan ja tiiviin Valtra-yhteistyön siivittämänä.

Lue lisää Biotalouskampus

Jos alla oleva video ei näy, näet sen myös täältä.