Savonia on vahva kouluttaja ja hanketoimija

Savonia-ammattikorkeakoulu kouluttaa sekä uusia agrologeja että tarjoaa koulutusta alalla jo oleville sekä on aktiiisesti mukana luonnonvara-alan kehityksessä.

Pohjois-Savossa sijaitsevalla Savonia-ammattikorkeakoululla on kampukset Iisalmessa, Kuopiossa sekä Varkaudessa. Iisalmen kampus tarjoaa agrologin tutkintokoulutusta luonnonvara-alan koulutusohjelmassa. 

Savonialla on sähkö-, automaatio- ja ympäristötekniikan laboratoriot Kuopiossa ja niitä voidaan hyödyntää myös luonnonvara-alalla, myös YSAO:n sähkö- ja konetekniikan opetustilat ovat maksua vastaan käytettävissä. SavoFarm -hankkeessa yhdessä YSAO:n kanssa hankittu multispektridrone on Savonian käytettävissä. Savonialla on käytettävissä seitsemän erilaista lämpökameraa sekä poikimasimulaattori. 

Laitehankintoja ja palvelutoimintaa on suunniteltu maa-, rehu- ja vilja-analyysien sekä työkoneautomaaton opetus ja vianetsintälaitteiden muodossa, toistaiseksi Savonialla ei toteuteta hankkeiden ulkopuolista koe- tai testaustoimintaa. Savonia on vahva kansainvälinen toimija ja kuuluu esimerkiksi DualAFS-verkostoon sekä isännöi Pohjois-Savon AgriFoodClusteria. 

Parhaillaan käynnissä on esimerkiksi Maatila2030-koulutushanke, FarmGas-PS 2, SavoFarm ja Maatilojen varautumisen työkalut -hankkeet. Savonialla tehdään paljon hankeyhteistyötä YSAO:n, Luken, MaitoSuomen ja ProAgrian kanssa ja yritysyhteistyössä mukana ovat muun muassa Suonentieto, Demeca, Valtra, LH-Osa, Hankkija, Lantmännen, NHK, Mestafarmi ja Lujabetoni.

Lue lisää Savonia-ammattikorkeakoulun tki-toiminnasta.

Jos alla oleva video ei näy, näet sen myös täältä.