Opetustila
Juupajoki

Hyytiälän metsäasema

Helsingin yliopisto

Hyytiälän metsäasema

Hyytiälän metsäasema on Helsingin yliopiston Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alainen yksikkö. Hyytiälässä on huipputason metsätalouden ja -luonnon tutkimusta ja opetusta sekä maailmallakin hyvin tunnettu ilmakehätutkimuksen SMEAR-asema. Asema tarjoaa ympärivuotisia palveluja tutkimukseen, kurssitoimintaan ja opetukseen.

Toiminta käynnistyi 1910. Asema on tärkeä paikka suomalaisen metsänhoidon historiassa –siellä on koulutettu metsänhoitajia 1900-luvun alusta asti ja toiminta keskittyi kenttäkurssien järjestämiseen.

Tutkimusta Hyytiälässä alettiin tehdä laajemmalti 1959 ja 1960 -luvulta lähtien. Puiden biologiaa ja kasvien tuottavuutta suhteessa ympäristöolosuhteisiin eli tuotosekologiaa alettiin tutkia tarkoin mittauksin ja mallinnuksin 1960-luvulta lähtien, ja 1980-luvulla tutkimus kohdistui esimerkiksi ilmansaasteiden aiheuttamaan ympäristön happamoitumiseen.

Aerosolifysiikan ja metsäekologian tutkimus nousi korkealle tasolle Helsingin yliopistossa 1990-luvulla, ja metsäkasvillisuuden analyysiä hyödyntävä suomalainen ilmakehätiede on maailman huipputasoa.

Yliopiston metsäharjoitteluasema

Profilointi
Metsien, metsänkäytön ja metsäluonnon tutkimus. Ilmakehätieteiden tutkimus. Puurakentamiseen liittyvä tutkimus, jossa painopisteenä rakennuksen ja sen käyttäjän välinen vuorovaikutus.
Toiminnan kohteet
Biogeokemialliset kierrot Pienhiukkasten synty ja muodostuminen Metsien kasvun ja tuotoksen seuranta Puurakennuksen rakennusfysikaalinen seuranta

Perustiedot

Tuotantosuunta
Metsätalous
Energiantuotanto
Aurinkopaneelit
Metsäpinta-ala
29 ha + 4000 ha (jälkimmäinen MH:n puitesopimusalue)

Yhteistyö

Harjoittelutilat
Ei juuri yhteistyötä
Yritykset
Ei juuri yhteistyötä
Muut oppilaitokset
Satunnaista yhteistyötä
Paikalliset toimijat
Satunnaista yhteistyötä
Erilaiset hankkeet
Satunnaista yhteistyötä

Metsä

Metsät

Opetusmetsiä
29 ha
Talousmetsiä
Ei
Käyttöoikeusmetsiä
4000 ha
Metsänhoito
Tehdään itse, Ulkoistettu
Metsänhakkuut
Koneketju, Metsuri
Jatkuva kasvatus
Kyllä

Erityiskohteet

Luonnonsuojelualueet
Suometsät

Teknologia

Kasvintuotannon teknologia

Sääasema
Dataa on jaettu muille

Konekanta

Traktorit
Puimurit