Opetustila
Jämsä

Myllymäen yläkampus

Ammattiopisto Gradia

Myllymäen yläkampus

Ammattiopisto Gradia on osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää ja toimii kolmella paikkakunnalla Jyväskylässä, Jämsässä ja Laukaassa.

Jämsän ammttiopiston oppilaitokset yhdistyivät vuonna 2009, jolloin Metsäalan oppilaitos ja maatalous-ja puutarha-alan oppilaitokset yhdistettiin muiden oppilaitosten kanssa. Lisäksi Jämsän ammattiopisto liittyi osaksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymää. Maatalous lopetettiin aika pian tuon jälkeen ja puutarha-ala jatkoi toimintaa vielä hetken Auvilan kampuksella, mutta muutti sieltä 2015 Myllymäkeen, jolloin myös peltomaat ja isot kasvihuoneet hävitettiin. Vuonna 2018 perustettiin Gradia Jämsä ja vuonna 2023 Gradia Jyväskylä ja Gradia Jämsä yhdistettiin ja Ammattiopisto Gradia aloitti toimintansa. Oppilaitoksella ei ole omaia pelto- tai metsämaita.

Luonnonvara-alan esittely

Ammattiopisto Gradialla koulutetaan Metsäalan osaajia: metsäkoneenkuljettajia pt ja at, metsäkoneasentajia pt ja at, metsuri metsäpalvelun tuottajia pt, lisäksi meillä on opiskelijoita erikoisammattitutkinnossa. Puutarha-alalla koulutetaan puutarhureita perustutkinnossa kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalla, viheralalla ja tuotannon osaamisalalla. Lisäksi ammattitutkinnossa floristeja ja viheralueiden kunnossapitäjiä. Toimimme Jämsässä Myllymäen yläkampuksella. Meillä ei ole omia metsiä, eikä peltoja. Puutarhalla meillä on pieni kasvihuone, sekä vertikaaliviljelykontti.

Profilointi
Sekä metsäalalla, että puutarha-alalla panostetaan hyvään opetukseen ja ohjaukseen, sloganimme on, että meillä "kaikki oppii". Metsäalalla on hyvä ja uudenaikainen konekanta ja puutarha-alalla meillä on ollut muutaman vuoden vertikaaliviljelykontti, johon toivon mukaan saamme panostaa myös jatkossa. Vihreä siirtymä, kestävä ja vastuullinen toiminta on painopisteenä.
Muut kohteet
Meillä toimii kasvihuonella puutarhamyymälä joulun ja juhannuksen sesongeissa.
Tapahtumat
Metko-tapahtuma joka toinen vuosi
Sertifikaatit
Okka-säätiön kestävän kehityksen sertifiointi 2023

Perustiedot

Tuotannon tyyppi
Tavanomainen
Tuotantosuunta
Puutarhanhoito, Metsätalous
Energiantuotanto
Aurinkopaneelit

Koulutus

Simulaattorit
Metsäalalla meillä löytyy kahden konemerkin; Ponsse, John Deere, ajokone ja harvesterisimulaattorit

Yhteistyö

Teemme metsäalaal yhteistyötä työmaiden kannsa metsähallituksen ja UPM:n kanssa. Puutarha-alan koulutus painottuu työelämässä tapahtuvaan oppimiseen.
Yritykset
Säännöllistä yhteistyötä
Muut oppilaitokset
Satunnaista yhteistyötä
Paikalliset toimijat
Säännöllistä yhteistyötä
Erilaiset hankkeet
Satunnaista yhteistyötä

Linkkejä

gradia.fi

Kasvinviljely

Puutarha-myymälä toimii popup-myymälänä sesonki aikaan. Joulu- ja kesäkukat tulevat valmiina taimina pieneen kasvihuoneeseen.

Viljely

Viljelytapa
Kasvihuone, Vertikaaliviljely
Ruokakasvit
Kurkku, erilaiset yrtit ja salaatit
Tuotteiden jälleenmyynti
Kyllä
Viherrakentaminen
Meillä koulutetaan perustutkinnossa viherala osaamisalaa. Palveluita myydään hyvin vähän.
Floristiikka
Kyllä

Teknologia

Konekanta

Traktorit
6750-4-4x4 Valtra, 6850-4-4x4 Valmet, B2110HD-B4-4x4 Kubota